Topic RSS
http://en.wikipedia.org/wiki/F…..r_to_Tread
aneb také mě zajímalo stejně jako Slarqua, kde se vzal ten název a hlavně uvozovky a trojtečka v něm.
Působí to na mě jako reference k lidské zvědavosti (podobně jako citace Dr. Who zmíněná v odkazu z wiki). Případně ta vynechaná první část věty může referovat k zápletce povídky, kdy nejvíc zmatku nadělá fakt, že pilot spěchá:) Anebo autor poslouchal Boba Dylana, když to psal, to už se nikdy nedovíme:-D
14.21
27.7.2011
OfflineMercurio D. Rivera a Ian McDonald rozšiřují hranice svých fikčních světů a stále je to zábavné a čtivé. Zatímco na Marsu se pokládají základy k něčemu většímu, Kyle si v Indii užívá zapovězené. Nutno podotknout, že McDonald opět použil skvělou vypravěčskou formu. "… kam se i andělé bojí vstoupit", tam se dokáže urodit dobrá časovka, na které mě nezaujala ani tak její "časovkovost" nebo dobově závislá paranormální vtipnost, ale obě hlavní postavy a jeden telefonní automat. Rovnou dva autoři v tomto čísle upozorňují na fakt, že z hlídaného tábora není problém se dostat ven, píšu si.
Povídka Deset deka sebelásky mi hned zkraje řádně nafackovala, na lehké psycho jsem ale přistoupil a přišlo mi jen škoda závěru ve stylu Princ a Večernice. Snad se Petra Kubátová neurazí, když ji přirovnám k Elizabeth Bear, s jejímiž výtvory mám podobnou čtenářskou zkušenost. U českých povídek často vnímám tvůrčí úsilí stojící v pozadí, ale povídka 32 se čte tak samozřejmě, že čtenáře ani nenapadne, že tak samozřejmě napsána být nemohla. SEIF je míchanice, v které se ocitlo vedle mnoha veselých i několik ošidných houbiček. Tu vlnu jsem nechytnul, možná tomu chyběl nějaký nakopávací fór, po kterém by všechno jelo jako po másle, možná něco jiného.
@DrVenkman a problematika počtu potomků v Touze po Langalaně: "Vyrostl jsem s bratrem a dvěma sestrami ze svého vrhu." Tak nakonec přece můžou nějak fungovat.
Most Users Ever Online: 23
Currently Online:
5 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Cloudy: 44
hseiner: 31
Julianne: 29
arwenu: 23
squire: 21
KeB: 21